Calcan cu bacon şi salată de cartofi
PrinteazaCalcan cu bacon şi salată de cartofi din: calcani, zeama de lamaie, bacon, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper, ou, faina, pesmet, unt, lamaie, cartofi, ceapa, supa de carne, sare, piper, arpagic.
Ingrediente:
- 4 calcani (circa 350 g fara solzi, cap si coada)
- 4 linguri zeama de lamaie
- 150 g bacon
- 2 cepe
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- sare
- piper macinat
- 1 ou
- 2 linguri faina
- pesmet
- 2-3 linguri unt
- 1 lamaie
salata:
- 800 g cartofi
- 1 ceapa mare
- circa 100 ml supa de carne
- sare
- piper
- 2 linguri arpagic tocat
Mod de preparare:
Peştele se taie pe o parte, se spală şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Ceapa se taie inele fine, iar verdeţurile se toacă mărunt.
Baconul se taie bucăţele care se călesc într-o tigaie, la foc mediu, până când se rumenesc, apoi se scot cu o spumieră.
Se căleşte ceapa, 5-8 minute, apoi se scoate. Peştele se dă cu sare şi piper, apoi cu făină. Se scutură făina în exces, se dă prin oul bătut, apoi prin pesmet.
Se prăjeşte, cca 3-4 minute pe fiecare parte, în unt, până devin aurii. Se scot şi se păstrează la cuptor. La servire, se pun baconul, ceapa, verdeţurile şi lămâia.
Se fierb cartofii în apă sărată, 30 de minute şi se curăţă de coajă. Ceapa se toacă mărunt, iar cartofii bucăţi.
Se pun cartofii în supa de carne, cu sare şi piper şi mai se lasă 15 minute, până scade. Se scurg bine, se presară deasupra arpagic şi se servesc ca şi garnitură.
Calcan cu bacon şi salată de cartofi
Pofta buna!