Calcan cu haşmă caramelizată
PrinteazaO reteta de calcan cu hasma caramelizata din: fileuri de calcan, hasme, zahar, must de struguri fiert, usturoi, faina, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 4 fileuri de calcan de 200 g fiecare
- 15 haşme vineţii
- 50 g zahăr
- 1 pahar desaba (must de struguri fiert)
- 1 rămurică de cimbrişor
- 1 rămurică de rozmarin
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de făină
- 12 frunze de pătrunjel creţ
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Eliminaţi foile externe ale haşmelor şi spălaţi-le. înmuiaţi zahărul într-o crăticioară şi căliţi 12 haşme cu un praf de sare, până încep să se caramelizeze. Stropiţi cu saba şi turnaţi apă suficientă cât să acopere haşmele. Continuaţi fierberea până se frăgezesc haşmele, iar sosul va căpăta o consistenţă de sirop.
Tăiaţi celelalte haşme inele subţiri şi ţineţi-le sub un jet de apă rece un sfert de oră. Scurgeţi-le, uscaţi-le, daţi-le prin făină şi prăjiţi-le în mult ulei încins. Scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să-şi lase uleiul, apoi săraţi-le.
Intr-o tigaie, încălziţi câteva linguri de ulei cu cimbrişorul, cu rozmarinul şi cu usturoiul întreg. Scoateţi apoi ierburile aromatice şi rumeniţi bucăţile de calcan pe ambele părţi după ce le-aţi tăiat felii, apoi potriviţi de sare şi de piper.
Aşezaţi feliile de peşte pe farfurii fierbinţi. Puneţi şi haşmele caramelizate cu sosul lor şi inelele de haşmă prăjite. Ornaţi cu frunze de pătrunjel creţ şi serviţi.
Calcan cu haşmă caramelizată
Poftă bună!