Calcan cu midii, bureti si rosii

Printeaza

 Calcan cu midii, bureti si rosii

Ingrediente:Calcan cu midii, bureti si rosii

  • 1calcan de circa 3,500 kg
  • 25 midii sau scoici
  • 1 pahar vin
  • 300 g bu­reţi
  • 500 g roşii
  • 5 căţei de usturoi
  • 300 g napi
  • sare
  • piper
  • 150 g ulei
  • ver­deaţă

 

Mod de preparare:

Calcanul se opăreşte 1 minut în apă clocotită. Cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi, intestine. Se fierbe la cuptor, circa 40 minute, cu sare, puţină apă, roşiile curăţate şi tăiate, bureţii şi napii tăiaţi, verdeaţa tocată şi piper.

Cînd este gata, se aşază pe un platou cu verdeaţă tocată. Se serveşte cald sau rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am inteles ca napii sunt mai dificil de preparat. Asa este?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.