Calcan cu midii, bureti si rosii
PrinteazaCalcan cu midii, bureti si rosii
- 1calcan de circa 3,500 kg
- 25 midii sau scoici
- 1 pahar vin
- 300 g bureţi
- 500 g roşii
- 5 căţei de usturoi
- 300 g napi
- sare
- piper
- 150 g ulei
- verdeaţă
Mod de preparare:
Calcanul se opăreşte 1 minut în apă clocotită. Cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi, intestine. Se fierbe la cuptor, circa 40 minute, cu sare, puţină apă, roşiile curăţate şi tăiate, bureţii şi napii tăiaţi, verdeaţa tocată şi piper.
Cînd este gata, se aşază pe un platou cu verdeaţă tocată. Se serveşte cald sau rece.
Pofta buna!
Am inteles ca napii sunt mai dificil de preparat. Asa este?