Calcan cu morcovi
PrinteazaCalcan cu morcovi din: morcovi, piper, verdeata, sare, piper, indulcitor, suc de morcovi, sofran, calcan, unt, suc de lamaie, emmentaler, pesmet, ulei de masline.
- 800 g morcovi mici
- 1 lingură boabe de piper la borcan
- 2 linguri unt cu verdeaţă
- sare
- piper
- îndulcitor lichid
- 150 ml suc de morcovi
- 1 vârf de cuţit şofran
- 4 buc. file de calcan (a 200g)
- 2 linguri unt
- 1 lingură suc de lămâie
- 120 g brânză emmentaler
- 2 linguri pesmet
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Pregătiţi morcovii, eventual tăiaţi-i mărunt. Scurgeţi boabele de piper. Incingeţi untul cu verdeaţă într-o tigaie şi căliţi acolo morcovii şi boabele de piper. Condimentaţi-le cu sare, piper şi îndulcitor.
Turnaţi sucul de lămâie, firele de şofran şi fierbeţi totul circa 5 minute. Incingeţi cuptorul la 180°C. Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi prăjiţi-l pe fiecare parte în untul încins.
Condimentaţi-l cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu suc de lămâie. Ungeţi cu grăsime o formă termorezistentă şi tapetaţi-o cu morcovii şi boabele de piper. Aşezaţi peştele peste aceştia.
Daţi brânza pe râzătoare, amestecaţi-o cu pesmetul, uleiul, sarea şi piperul, apoi ungeţi peştele cu amestecul rezultat. Lăsaţi-l la cuptor cca. 8 minute. Ornaţi-l după cum doriţi.
Poftă bună!