Calcan cu rosii, bureti si masline
PrinteazaCalcan cu rosii, bureti si masline
- 2 kg spinare de calcan
- 150 g unt
- 1 pahar vin
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 350 g roşii
- 300 g bureţi
- 100 g măsline
- 4 ardei graşi
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 căţei de usturoi
- cimbru
Mod de preparare:
Calcanul se opăreşte l minut in apă clocotită, apoi se scoate şi cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi.
Se spală din nou, se taie in lungime şi se aşază intr-o cratiţă cu ardeii curăţaţi de cotoare şi seminţe, ceapa, bureţii, roşiile curăţate care se taie toate felii.
Se pun apoi cimbrul, usturoiul tocat, vinul, sarea şi măslinele fără samburi.
Se dă la cuptor circa 40 minute. Cînd este gata se aşază pe un platou cu pătrunjelul tocat.
Pofta buna!
Imi place pestele. Din nefericire, calcanul e cam scump.