Calcan cu rosii, bureti si masline

Printeaza

 Calcan cu rosii, bureti si masline

Ingrediente:Calcan cu rosii, bureti si masline

  • 2 kg spinare de calcan
  • 150 g unt
  • 1 pahar vin
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 350 g roşii
  • 300 g bureţi
  • 100 g măsline
  • 4 ardei graşi
  • 1 legătură de pă­trunjel
  • 3 căţei de usturoi
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Calcanul se opăreşte l minut in apă clocotită, apoi se scoate şi cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi.

Se spală din nou, se taie  in lun­gime şi se aşază intr-o cratiţă cu ardeii curăţaţi de cotoare şi seminţe, ceapa, bureţii, roşiile curăţate care se taie toate felii.

Se pun apoi cimbrul, usturoiul tocat, vinul, sarea şi măslinele fără samburi.

Se dă la cuptor circa 40 mi­nute. Cînd este gata se aşază pe un platou cu pătrunjelul tocat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place pestele. Din nefericire, calcanul e cam scump.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.