Calcan cu garnitura de pilaf

Printeaza

Calcan cu garnitura de pilaf

Ingrediente:

  • 3 kg calcan
  • 250 g unt
  • 1 linguriţă de pudră curry sau boia de ardei
  • sare
  • 2 cepe
  • 1 măr
  • 1/2 lingură de făină
  • 2 linguri de smantană
  • 200 g orez
  • 1 legătură de mărar
  • 4 cuişoare

 

Mod de preparare:

Calcan cu garnitura de pilaf: Din calcan se scot fileurile iar resturile se taie mărunt şi se sotează în unt, sare, ceapa şi mărarul tocat, apoi se adaugă făina, praful de boia de ardei şi puţină apă se fierb 15 minute şi se strecoară.

Fileurile se taie porţii, se sotează în unt şi se amestecă cu sosul de mai sus şi smantană.

Se serveşte cu un pilaf.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi place calcanul. E mai scump, dar e un peste foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.