Calcan gratinat cu cartofi ducesa

Printeaza

Calcan gratinat cu cartofi ducesa

Ingrediente:Calcan gratinat cu cartofi ducesa

  • 2 kg spinare de calcan
  • 1/2 lămaie
  • 50 g branză
  • 1 lingură de făină
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 500g cartofi
  • sare
  • piper alb
  • 1 lingură smantană
  • nucşoară
  • 1 ceapă
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Se face un pireu de cartofi (fără lapte) cu 1 ou crud, unt, sare şi nuc­şoară rasă şi cu ea se spriţuieşte marginea platoului de gratinat.

Calcanul se fierbe circa 20 minute, cu puţină apă, sare, piper şi 1 ceapă. Cînd a fiert, se scot fileurile şi se pun în mijlocul platoului.

Cu zeama dela fiert se face un sos cu 60 g unt, 1 lingură făină, 2 gălbenuşuri şi smantană.

Cu sosul se na­pează peştele, se presară cu branză sau caşcavalul ras şi cu unt topit, apoi se gratinează la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.