Calcan gratinat cu cartofi ducesa
PrinteazaCalcan gratinat cu cartofi ducesa
- 2 kg spinare de calcan
- 1/2 lămaie
- 50 g branză
- 1 lingură de făină
- 200 g unt
- 1 ou
- 500g cartofi
- sare
- piper alb
- 1 lingură smantană
- nucşoară
- 1 ceapă
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Se face un pireu de cartofi (fără lapte) cu 1 ou crud, unt, sare şi nucşoară rasă şi cu ea se spriţuieşte marginea platoului de gratinat.
Calcanul se fierbe circa 20 minute, cu puţină apă, sare, piper şi 1 ceapă. Cînd a fiert, se scot fileurile şi se pun în mijlocul platoului.
Cu zeama dela fiert se face un sos cu 60 g unt, 1 lingură făină, 2 gălbenuşuri şi smantană.
Cu sosul se napează peştele, se presară cu branză sau caşcavalul ras şi cu unt topit, apoi se gratinează la cuptor.
Pofta buna!