Calcan in aluat cu garnitura de cartofi pai si sos Choron
PrinteazaCalcan in aluat cu garnitura de cartofi pai si sos Choron
- 2,500 kg calcan
- 11/2 lingură de făină
- sare
- 300 g ulei
- lapte
- 15 g drojdie de bere
- 1 albuş
- 1 lămaie
- 400 g cartofi
Mod de preparare:
Se face aluat din făină, 2 linguri ulei, sare, drojdie şi lapte (aluatul trebuie să fie moale) şi cu albuş bătut spumă.
Calcanul se curăţă, se spală şi se taie în 18 bucăţi. Cînd aluatul a început să crească, se dă fiecare fileu prin aluat şi se prăjeşte în ulei.
Se aşază pe platou cu cartofi pai, lămaie şi buchete de pătrunjel.
Separat, se serveşte sos Choron.
Pofta buna!
Mereu am zis sa gatesc si eu calcan. De data asta chiar o sa fac.