Calcan in crusta de ierburi
PrinteazaCalcan in crusta de ierburi din: calcan, pesmet, nuca, usturoi, ulei, mustar, marar, sare, piper.
- 1 calcan
- 2 linguri cu pesmet
- 50 g nuca
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura cu ulei
- 2 lingurite cu mustar
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rumeneşte puţin nuca în cuptor. După ce s-a răcorit, zdrobeşte-o cu sucitorul şi combin-o cu pesmetul, usturoiul zdrobit şi mărar tocat fin. Adaugă uleiul şi amestecă uşor până ce obţii o compoziţie un pic lipicioasă.
Curăţă şi spală calcanul, tamponează-l cu un şervet şi condimentează-l cu sare şi piper. Aşază peştele pe o bucată de aluminiu, unge-l cu muştar pe o parte, pune amestecul de nucă şi pesmet şi presează uşor cu mâna.
Lasă-l la cuptor, la foc moderat, vreo 15-20 de minute. Serveşte-I cald, cu un sos de usturoi.
Calcan in crusta de ierburi
Pofta buna!