Calcan la cuptor cu lamaie
PrinteazaCalcan la cuptor cu lamaie din: rozmarin, ulei de masline, calcan, sare de mare, piper, lamai, capere, ansoa, vin alb.
- 1 mana de frunze proaspete de rozmarin
- ulei de masline
- 4 felii de calcan
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 2 lamai, feliate subtire
- 1 mana de capere sarate, inmuiate
- 8 fileuri de ansoa
- putin vin alb
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Zdrobiti rozmarinul intr-un mojar, pentru a-i elibera aroma. Adaugati 6 linguri de ulei de masline si amestecati. Ungeti pestele cu jumatate din acest ulei aromat, asezonati bine si puneti intr-un vas de pamant sau intr-o tava pentru cuptor.
Puneti 4-5 felii de lamaie peste fiecare felie de peste. Presarati deasupra caperele si acoperiti cu fileurile de ansoa. Stropiti totul cu uleiul aromat ramas si coaceti cam 15 minute. La sfarsit, puteti turna putin vin. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute, apoi serviti.
Calcan la cuptor cu lamaie
Pofta buna!