Calcan cu legume si sos de cirese
PrinteazaCalcan cu legume si sos de cirese din: calcan, telina, ceapa, orez, ghimbir, otet, zahar, vin rosu, apa, ceapa rosie, scortisoara, cirese, amidon, unt, lamaie, sare, piper, ulei, ardei iute.
- un calcan
- o telina
- o ceapa alba
- 250 g orez salbatic
- ghimbir ras
- 75 ml otet
- 80 g zahar
- 250 ml vin rosu
- 200 ml apa
- o ceapa rosie
- scortisoara
- 300 g cirese din compot
- 15 g amidon
- 30 g unt
- o lamaie
- sare
- piper
- ulei
- ardei iute
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun la fiert oţetul cu zahărul, ceapa roşie tocată mărunt, apa şi beţişorul de scorţişoară.
Se fierb la foc mediu 15-20 de minute, se adaugă cireşele scurse de suc, se scoate scorţişoara şi se adaugă untul.
Se toarnă sucul de la jumătate de lămâie, o linguriţă cu ghimbir şi piper.
Se fierb zece minute, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă, se amestecă şi se fierb la foc mic până se îngroaşă sosul.
Calcanul se taie bucăţi şi se condimentează. Se aşază bucăţile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu suc de lămâie, ulei şi vin şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 25 de minute, apoi se păstrează la cald. Ţelina şi ceapa albă se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei, se călesc legumele, se adaugă orezul spălat, sare, piper şi apă cât să depăşească totul cu două degete.
Se fierb la foc mediu până ce orezul este gata, se pune în farfurii alături de peşte, sos de cireşe şi se servesc.
La sosul de cirese se mai poate adauga si ardei iute fleiat.
Calcan cu legume si sos de cirese
Pofta buna!