Rulouri de calcan cu sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan, fară piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin 100 g pâine prăjită 200 […]
Calcan pane cu garnitura de cartofi pai
PrinteazaCalcan pane cu garnitura de cartofi pai din: calcan, oua, sare, piper, faina, pesmet, lamaie, patrunjel, ulei, cartofi.
- 2,500 kg spinare de. calcan
- 2 ouă
- sare
- piper
- 50 g făină
- 250 g pesmet de casă
- 1 lămaie
- 1 legătură de pătrunjel
- 300 g ulei
- 400 g cartofi
Mod de preparare:
Calcanul se opăreşte 1 minut in apă clocotită, se scoate şi cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi. Se spală din nou şi se usucă cu un şervet.
Se taie porţii, se dă sare, apoi se dă prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjeşte în ulei (pînă ce se colorează galben).
Se aşază pe un platou cu cartofi pai, pătrunjel şi lămaie.
Separat, la sosieră, se serveşte mujdei.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Calcan si stridii in sos
Calcan si stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente: 12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, deschide stridiile intr-un castron […]
Calcan cu kaizer si cartofi
Calcan cu kaizer si cartofi din: cartofi, castravete, supa, maioneza, piper, kaizer, cimbru, patrunjel, calcan, faina, sare, ceapa, lamai, ulei. Ingrediente: 750 g cartofi 1/2 castravete de seră 125 ml supă 125 g maioneză piper 150 g kaizer afumat 2 fire cimbru pătrunjel 4 calcani 2 linguri făină sare 1 legătură ceapa 2 lămâi 2 […]
Pofta buna!
Bun calcanul!