Calcan prajit cu capere si crevete
PrinteazaO reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere, patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb, lamaie si cartofi fierti.
- 50 g unt, plus pentru prajit
- 2 linguri capere, tocate
- 1 lingura patrunjel, tocat
- 4 fileuri de calcan
- 2 linguri faina
- un praf piper rosu
- 50 g crevete
- piper alb macinat
- 1/2 lamaie
- cartofi fierti, pentru servit
Mod de preparare:
Topeste untul intr-un vas mic si adauga caperele; lasa sa se incinga, apoi adauga patrunjelul si lasa deoparte. Tamponeaza pestele cu prosop din hartie si lasa deoparte.Amesteca faina cu piperul rosul macinat, sare si piper.
Tavaleste pestele prin faina condimentata si prajeste intr-un cub de unt. Prajeste 2 minute si apoi intoarce si prajeste 1-2 minute, pana cand se patrunde. Adauga crevetele in untul cu capere, asezoneaza cu piper si o lingurita de zeama de lamaie si incalzeste usor.
Serveste pestele cu sos deasupra si cartofi fierti.
Calcan prajit cu capere si crevete
Pofta buna!