Calcan cu stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente: 12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz, doar partea alba tocat 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, […]
Calcan prăjit cu ceapă şi măsline
PrinteazaCalcan prăjit cu ceapă şi măsline din: calcan, masline, capere, ceapa, vin alb, ulei de masline, cimbru, oregano, faina.
Ingredinete:
- 4 bucati calcan (circa 200 g fiecare)
- 150 g masline verzi si negre, fara samburi
- 1 lingura capere in saramura
- 1 ceapa media, tocata marunt
- 4 linguri vin alb sec
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita oregano
- faina
Mod de preparare:
Calcan prăjit cu ceapă şi măsline: Spălaţi şi uscaţi bine bucăţile de peşte, săraţi şi piperaţi puţin, tăvăliţi-le prin făină, apoi scuturaţi făina în exces.
Incingeţi uleiul într-o tigaie, prăjiţi peştele până se rumeneşte uşor pe ambele părţi.
Turnaţi vinul, ceapa, măslinele, caperele, cimbrul şi oregano.
Acoperiţi tigaia şi lăsaţi să fiarbă, la foc mic, cca 15 min. Serviţi imediat.
Rulouri de calcan cu sos de marar
Rulouri de calcan cu sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan, fară piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin 100 g pâine prăjită 200 […]
Calcan si stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente: 12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, deschide stridiile intr-un castron […]