Calcan prajit in unt

Printeaza

Calcan prajit in unt 

Ingrediente:Calcan prajit in unt

  • 1,500 kg calcan
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri făină
  • 50 g unt proaspăt
  • 1/2 lămâie
  • frunze de pătrunjel

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă calcanul şi se taie în bucăţi potrivite, care se ţin un sfert de oră într-un castron cu puţin lapte. Se încinge unt într-o tigaie.

Se scurg bucăţile din lapte, se dau prin făină şi se prăjesc în unt. Se aşază pe farfurie, iar deasupra se toarnă unt proaspăt topit şi puţină zeamă de lămîie.

Se presară pătrunjel verde, tocat.

Se serveşte foarte fierbinte, cu cartofi fierţi, aşezaţi împrejur.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.