Calcan prăjit cu sos de smântână
PrinteazaO reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet.
- 1 calcan
- 1 kg smantana
- zeama de la 2 lamai
- 1 pachet de unt
- 2 catei de usturoi
- 350 ml vin alb
- 1/2 legatura de marar
- 1 lingurita de zahar
- piper
- sare
- 1 lingurita otet
Mod de preparare:
Calcanul îl cgreţi, îl speli şi îl porţionezi. Apoi îl prăjeşti în mod ooişnuit în ulei încins. Separat, pregăteşti sosul de smântână. Pui la topit untul, smântână o diluezi cu vinul alb şi zeama de lămâie şi adaugi anestecul peste untul topit.
Laşi la fiert aproximativ 10 minute. Adaugi zahărul, oţet, piper şi sare (după gust) şi mărarul tocat mărunt. Calcanul prăjit îl aşezi într-o tavă, acoperi cu acest sos şi îl dai la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Calcan prăjit cu sos de smântână
Pofta buna!