Calcan rasol cu garnitura de cartofi natur
PrinteazaCalcan rasol cu garnitura de cartofi natur
- 2,500 kg spinare de calcan
- 150 g zarzavat
- 1 ceapă
- 1 lămaie
- 2 legături de pătrunjel
- 600 g cartofi
- 50 g unt
- sare
- piper boabe
- 1 lingură de oţet
Mod de preparare:
Zarzavatul tăiat şi ceapa tocată se fierb 15 minute cu apă, sare, piper boabe se bagă apoi şi calcanul cu o lingură de oţet şi se mai fierbe la foc domol circa 30 minute.
Se scoate, se curăţă de ghimpi şi piele şi se aşază pe un platou.
Se garniseşte cu pătrunjel tocat şi lămaie. Separat se servesc cartofi natur, cartofi fierţi în apă cu puţină sare, cu pătrunjel tocat şi unt topit şi sos tirolez .
Pofta buna!
Sa pregatesc si eu rasol de calcan. Imi place mult pestele.