Calcan rasol cu zarzavat

Printeaza

Calcan rasol cu zarzavat

Ingrediente:Calcan rasol cu zarzavat

  • 1 kg peşte
  • ulei
  • 1 lămaie
  • 2-3 felii morcov
  • 1/4 telină
  • 2 cepe mici
  • 1 cartof
  • 1-2 dovlcei mici
  • 1—1/2 lingură făină
  • lapte

Alegem calcan cu lapţi, nu cu icre, îl spălăm şi îi scoatem intestinele. Tăiem capul pe care-1 aruncăm.

Impărţim calcanul în bucăţi de 5-6 cm şi le spălăm bine. Apoi le punem într-un castron cu sare, piper, puţin ulei, 1/2 lămaie cu coajă cu tot (tăiată în bu­căţi) şi dăm peştele la rece.

Intr-o cratiţă largă sau într-o oală de supă, turnăm apă. Cand clocoteşte, adău­găm zarzavatul spălat : morcov tăiat fru­mos, ţelină, cepe mici (sau una mare des­picată în patru), felii de cartofi şi do­vlecei mici tăiaţi în două, sare şi piper.

Cînd s-a muiat zarzavatul, aşezăm în vas bucăţile de calcan una langă alta şi lăsăm să fiarbă 15-20 minute. Apoi tra­gem cratiţa la marginea plitei.

Intr-o farfurie adancă punem făină, tur­năm puţin lapte sau apă clocotită, adău­găm zeama unei jumătăţi de lămaie, ames­tecăm bine cu furculiţa. Turnăm apoi cu un polonic zeamă de peşte în farfurie, pană se umple, şi turnăm totul în cratiţa cu peştele.

Lăsăm să clocotească 2-3 minute la foc iute. Apoi tragem cratiţa la margine şi presărăm pătrunjel şi mărar tocat.

Servim peştele într-o farfurie cu zea­ma lui şi cu zarzavatul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.