Calcan rasol
PrinteazaCalcan rasol
- calcan (circa 2 kg)
- doi morcovi
- două rădăcini de pătrunjel
- două cepe
- un kg cartofi
- o cană de boabe de mazăre congelată
- o legătură de mărar şi pătrunjel
- 3 foi de dafin
- zeama de la o lămâie
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un vas puneţi la fiert zarzavatul tăiat feliuţe, sarea, piperul şi foile de dafin, apoi fierbeţi 30 minute. în alt vas clocotiţi apă. Curăţaţi calcanul, apoi îl opăriţi cinci minute în apa clocotită, după care îi scoateţi solzii.
Porţionaţi peştele şi săraţi, apoi îl puneţi peste zarzavat. Mai daţi la fiert 15-20 minute şi scoateţi pe un platou, cu pereţii mai înalţi, unde îl montaţi împrejur cu zarzavatul.
Lăsaţi zeama la limpezit şi o parte din ea turnaţi-o în platou. Stropiţi cu zeamă de lămâie, ulei, presăraţi sare, piper şi verdeaţă tocată.
Pofta buna!