Calcan pe salată

Printeaza

O reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson, ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina.

Ingrediente:Calcan pe salată

  • 700 g cartofi noi
  • sare
  • 1 lin­guriţă chimen
  • 1 legătură ridichi
  • 1 mână de creson
  • 3 cepe
  • 10 linguri ulei
  • 250 ml supă
  • 1 linguriţă mărar curăţat
  • 1 lingură muştar
  • piper
  • 3 linguri oţet de vin alb
  • 8 fileuri de calcan
  • amestec de con­dimente pentru peşte
  • 2 ouă
  • 40 g parmezan ras
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 3 linguri făină

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii cu sare şi chimen; se decojesc şi se lasă să se răcească. Se taie felii, ca şi ridichile. Se curăţă frunzuliţele de creson. Ceapa se taie ron­dele. Se căleşte ceapa în 3 linguri de ulei timp de cca 3 min. Se toarnă supa şi se dă în clocot; se toarnă apoi peste cartofi şi se amestecă.

Se adaugă ridichile, cresonul, mărarul, muştarul, pipe­rul şi oţetul. Se taie fileurile de peşte în două, pe lung, şi se condimentează. Se amestecă ouăle cu parmezan şi boia. Se tăvălesc bucăţile de peşte mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ou; se prăjesc în restul de ulei câte 2 min. pe fiecare parte şi se servesc pe patul de salată.

Calcan pe salată

Calcan pe salată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.