Calcan pe salată
PrinteazaO reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson, ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina.
- 700 g cartofi noi
- sare
- 1 linguriţă chimen
- 1 legătură ridichi
- 1 mână de creson
- 3 cepe
- 10 linguri ulei
- 250 ml supă
- 1 linguriţă mărar curăţat
- 1 lingură muştar
- piper
- 3 linguri oţet de vin alb
- 8 fileuri de calcan
- amestec de condimente pentru peşte
- 2 ouă
- 40 g parmezan ras
- 1 linguriţă boia dulce
- 3 linguri făină
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu sare şi chimen; se decojesc şi se lasă să se răcească. Se taie felii, ca şi ridichile. Se curăţă frunzuliţele de creson. Ceapa se taie rondele. Se căleşte ceapa în 3 linguri de ulei timp de cca 3 min. Se toarnă supa şi se dă în clocot; se toarnă apoi peste cartofi şi se amestecă.
Se adaugă ridichile, cresonul, mărarul, muştarul, piperul şi oţetul. Se taie fileurile de peşte în două, pe lung, şi se condimentează. Se amestecă ouăle cu parmezan şi boia. Se tăvălesc bucăţile de peşte mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ou; se prăjesc în restul de ulei câte 2 min. pe fiecare parte şi se servesc pe patul de salată.
Calcan pe salată
Pofta buna!