Calcan si stridii in sos
PrinteazaCalcan si stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper.
- 12 stridii
- 115 gr unt
- 2 morcovi, feliati
- 2 fire praz
- 375 ml vin alb
- 105 ml smantana
- fileuri de calcan
- sare si piper
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cuțit de stridii, deschide stridiile intr-un castron pentru a pastra si sucurile, apoi cu atenție se scot din cochilii si se pun intr-un castron separat.
Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie, se adaugă legumele si gatiti la foc mic pana cand se inmoaie. Se toarnă jumătate din vin și se fierbe foarte ușor până când tot lichidul s-a evaporat.
Strecurati sucul de la stridii într-o tigaie mică și se adaugă smantana si vinul ramas. Se fierbe la foc mediu, până când amestecul s-a subtiat.
Adaugati jumatate din untul ramas si se amesteca pana se omogenizeaza. Asezonati, dupa gust, apoi se toarnă sosul într-un blender și procesati.
Întoarceți sosul in tigaie, aduceti la fierbere apoi adaugati stridiile. Gatiti timp de aproximativ 1 minut. Păstrati calde.
Asezonati fileurile de calcan cu sare și piper. Se încălzește untul rămas într-o tigaie mare si se rumenesc cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Se taie fiecare file de calcan în trei bucăți și aranjati pe platouri. Asezonati cu legume si stridii.
Serviti cu sos.
Pofta buna!