Supa picanta de gulas cu usturoi din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei, rosii, ulei, sare, piper, boia, usturoi, smantana. Ingredinete: 500 g carne de vită 2 cepe roşii 100 g morcovi 1 ardei roşu 4 roşii 2 linguri ulei sare boia piper 100 ml smântână dulce puţin usturoi Mod de preparare: Intr-o cratiţă […]
Caldo verde
PrinteazaCaldo verde este o supă simplă, dar sintetizează tot ce are mai bun gastronomia ţărănească portugheză. In general, pentru a pregăti această supă, toată lumea foloseşte cam aceeaşi reţetă.
De altfel, este atât de simplă, încât şi un novice într-ale gătitului o poate învăţa. La început se căleşte ceapa împreună cu usturoiul în puţin ulei de măsline.
Apoi se adaugă în oală cartofii şi apa şi se.fierbe la foc mic. Pentru a păstra caracterul rustic al supei, cartofii se lasă aşa cum sunt, tăiaţi în bucăţi mai mari, dar pot fi şi pasaţi.
Daca doriţi să obţineţi o supă mai elegantă, puteţi transforma acest amestec într-un piure catifelat cu ajutorul unui blender. Culoarea verde a supei este dată de frunzele verzi de legume, cel mai adesea varză kale, deşi se pot folosi şi varza collard sau varza simplă.
Intr-un caldo verde autentic, frunzele trebuie tocate foarte mărunt. Adeseori se adaugă felii subţiri de carnaţi chorizo, care îi conferă şi o nuanţă de umami, cel de-al cincilea gust savuros.
Fie că este servită ca prim fel sau ca unic fel de mâncare, caldo verde merge perfect cu o bucată zdravănă de broa, pâinea portugheză de porumb.
Aşadar, cartofi moi, verdeţuri consistente şi cârnat afumat; caldo verde adună la un loc foarte multă energie pentru o supa care se doreşte atât de modestă.
Supa Caldo verde
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de salata cu smantana
Supa de salata cu smantana din: salate, morcovi, cartofi, ceapa, unt, paine, ulei, smantana, sare, piper. Ingrediente: 2 salate 2 morcovi 2 cartofi 1 l supă vegetală 2 cepe 50 ml smântână 25 g unt 4 felii de pâine 2 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă ceapa, morcovii şi cartofii, apoi […]
Pofta buna!