Calmar cu ceapă verde in sos de vin
PrinteazaCalmar cu ceapă verde in sos de vin
Ingrediente:
- 1/2 cană de ulei de măsline
- 3 cepe medii tăiate
- 500 g calmar proaspăt curăţat şi tăiat
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 cană de vin alb
- un ardei iute
- zahăr după gust
- 250 g ceapă verde
- o legătură de mărar
- 250 g cereale din grâu
- două lămâi
Mod de preparare:
Calmar cu ceapă verde in sos de vin: Se pune uleiul de măsline într-o tigaie la încins.
Se pune calmarul şi se lasă la prăjit aproximativ trei-patru minute până când se rumeneşte.
Se adaugă usturoiul şi se înmoaie calmarul în vin.
Se pun ardeiul iute şi zahărul la prăjit. Se adaugă apoi apă. Se pune la fiert calmarul pentru aproximativ 30 de minute. Se adaugă peste calmar măslinele, mărarul şi usturoiul rămas şi se mai lasă la fiert cinci minute.
Se sărează şi se piperează după gust. Se adaugă lămâile şi cerealele din grâu.
Se serveşte la temperatura camerei.
Pofta buna!