Calmar cu ceapă verde in sos de vin

Printeaza

Calmar cu ceapă verde in sos de vin

Ingrediente:

  • 1/2 cană de ulei de măsline
  • 3 cepe medii tăiate
  • 500 g calmar proaspăt curăţat şi tăiat
  • 3 că­ţei de usturoi
  • 1/2 cană de vin alb
  • un ardei iute
  • zahăr după gust
  • 250 g cea­pă verde
  • o legătură de mărar
  • 250 g cereale din grâu
  • două lămâi

 

Mod de preparare:

Calmar cu ceapă verde in sos de vin: Se pune uleiul de măsline într-o tigaie la încins.

Se pune calmarul şi se lasă la prăjit aproximativ trei-patru minute până când se rumeneşte.

Se adaugă usturoiul şi se înmoaie calmarul în vin.

Se pun ardeiul iute şi zahărul la prăjit. Se adaugă apoi apă. Se pune la fiert calmarul pentru aproximativ 30 de minute. Se adaugă peste calmar măslinele, mărarul şi usturoiul rămas şi se mai lasă la fiert cinci minute.

Se sărează şi se piperează după gust. Se adaugă lămâile şi cerealele din grâu.

Se serveşte la temperatura camerei.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.