Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti
PrinteazaO reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan.
Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta un preparat foarte apreciat şi aproape orice bucătărie pare să aibă câte o versiune diferită. Aici, piperul de Sichuan şi amestecul de cinci condimente dau calmarilor o aromă deosebită. Când prăjiţi în baie de ulei, menţineţi uleiul la o temperatură ridicată, constantă, pentru a vă asigura că toată carnea este pătrunsă şi se rumeneşte rapid. Aveţi grijă să nu o ardeţi, pentru că va deveni dură şi va avea consistenţă de cauciuc.
- 400 g de calmari mici, curăţaţi
- 1/2 de linguriţă de boabe de piper de Sichuan
- 1 linguriţă de sare de mare
- 1 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- 1/4 de linguriţă de amestec de cinci condimente
- 5 linguri cu vârf de făină de porumb
- ulei vegetal sau ulei de arahide, pentru prăjit în baie de ulei
Salată de castraveţi:
- 1 castravete mediu
- 1 morcov mediu
- 1 ardei roşu mediu, fără seminţe şi feliat fin
- 1 mână de frunze de coriandru
- 3 linguri de oţet de orez
- 1/2 de linguriţă de sare de mare
- 1 lirnguriţă de zahăr tos
- 1 limgurîţă de ulei de susan
Pemtru ornat:
- 1 ardei roşu, curăţat şi feliat fin
- 1 mână de frunze de coriandru
- lămiâi tăiate felii, pe lung
Mod de preparare:
Preparaţi mai întâi salata de castraveţi. Curăţaţi castravetele şi morcovul, apoi tăiaţi-le în felii lungi, folosind un cuţit de cojit sau o râzătoare. Tăiaţi feliile pe din două dacă sunt prea lungi. într-un bol, amestecaţi-le cu ardeiul roşu şi cu frunzele de coriandru. într-un castron mic, amestecaţi oţetul de orez, sare, zahărul şi uleiul de susan şi lăsaţi bolul deoparte.
Feliaţi calmarii în inele groase, lăsând tentaculele întregi. Scurgeţi bucăţile şi uscaţi-le cu hârtie-prosop. Folosind un pisălog şi un mojar, zdrobiţi boabele de piper de Sichuan cu sare, până obţineţi o pudră fină. Puneţi-o într-un bol mic şi amestecaţi-o cu piperul negru, cu amestecul de cinci condimente şi cu făina de porumb.
încingeţi un strat de ulei de 5 cm într-un wok, la foc mare, până când o bucată de pâine scăpată în uleiul încins sfârâie puternic. Prăjiţi în mai multe reprize, în baie de ulei, inelele de calmar şi tentaculele: daţi-le prin făina asezonată, scuturaţi făina în exces, apoi puneţi-le în uleiul încins, având grijă să nu supraaglomeraţi wokul. Prăjiţi-le în baie de ulei aproximativ 1 minut, până când se rumenesc uşor şi devin crocante, apoi scoateţi-le cu o paletă şi scurgeţi-le pe o hârtie-prosop. Păstraţi-le la căldură în cuptor, cât timp prăjiţi restul inelelor.
Amestecaţi salata de castravete cu sosul şi împărţiţi-o pe farfurii. Puneţi inelele de calmar crocante deasupra şi presăraţi peste ele frunzele de coriandru şi feliile de ardei roşu. Serviţi cu lămâi tăiate felii, pe lung.
Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti
Pofta buna!