Caltabos ca la bunica

Printeaza

Caltabos ca la bunica din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, plaman de porc, boai de ardei dulce, foi de dafin, sare, piper si intestine groase de porc.

Ingrediente:Caltabos_ca_la_bunica

  • 1 kg carne de porc
  • 150 g slanina
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 1/4 plaman de porc
  • boia de ardei dulce
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • intestine groase de porc

 

Mod de preparare:

Pui plamanul la fiert in apa cu sare, cu dafinul, boabe de piper si il lasi la racit. toci carnea impreuna cu plamanul, cu ceapa si amesteci cu slanina taiata cubulete mici. Fierbi orezul 5 minute in apa cu sare, il clatesti cu apa rece, il scugi si il adaugi peste tocatura. Condimentezi cu sare, piper, boia, dupa gust, adauga un pahar cu zeama de carne (sau apa calduta) si amesteci bine.

Freci intestinele cu sare grunjoasa si le pui cateva ore in apa cu otet si cu o ceapa. Le speli, le scurgi si le umplut cu compozitia de carne, folosind palnia speciala pentru umplut, montata la masina de tocat. Trebuie ca intestinul sa nu fie indesat, deoarece la fiert orezul se umfla si intestinul poate plesni.

Legi caltabosul la capete, il intepi in cateva locuri si il pui la fiert, la foc mic, in apa clocotita. Este gata cand se lasa la fundul vasului. Il servesti fierbinte, asezonat cu zeama, sau rece, taiat felii.

Caltabos ca la bunica

Caltabos_ca_la_bunica

Pofta buna!

 

5 comentarii

  1. o sa mai fac saptamana viitoare, alor mei le place si nu s-au saturat de la craciun

  2. Valentina Negrescu

    Mor dupa un caltabos bun

  3. Imi dai si mie niste caltabos

  4. mi-e pofta de caltabos facut de bunica 🙂

  5. Imi pastrezi si mie o bucata?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.