Caltabos de casa – gustos si delicios

Printeaza

Se taie cuburi 1 kg pulpă de porc şi se îndepărtează părţile grase.

Se sărează carnea slabă şi se lasă să stea o zi la frigider. Se condimentează cu nucşoară şi piper alb măcinat şi se dă prin maşina de tocat.

Se adaugă 2 chifle tăiate cuburi şi 150 ml smântână şi se lasă să stea puţin, apoi se frământă cu mâinile, încorporând treptat cca 80 ml vin alb sec.

In final, se adaugă carnea grasă şi se mai dă totul o dată prin maşina de tocat. Se introduce în maţe naturale sau artificiale, folosind dispozitivul special, ataşat la maşina de tocat carne.

Caltaboşul de casă se serveşte fiert în supă sau pane în pesmet aromat cu 1 linguriţă de usturoi uscat şi verdeţuri tocate, proaspete sau uscate (cimbru, oregano).

Caltabos de casa

Caltabos_de_casa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.