Caltabos de casa
PrinteazaCaltabos de casa din: ficat de porc, plamani, splina, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar, cimbru.
- 1,5 kg ficat
- 400 g plămâni
- 200 g splină
- 700 g inimă de porc
- 100 g orez
- ceapa
- sare
- piper
- ienibahar
- cimbru
Mod de preparare:
Se pun la fiert într-o oală 1,5 kg ficat, 400 g plămâni, 200 g splină şi 700 g inimă de porc. Separat se fierbe şi 1 kg carne rămasă de la curăţarea oaselor sau de la capul şi ceafa porcului.
Se trec toate prin maşina de tocat.
Se fierb 100 g orez şi se trece prin jet de apă rece. Se călesc în untură câteva cepe tocate mărunt. Se amestecă toate, se condimentează cu sare, piper, ienibahar şi cimbru, apoi se introduc în maţe groase de porc.
Se leagă maţele şi se pun caltaboşii la fiert în apa în care au fiert organele, caldă. Se înţeapă cu un ac şi se fierb la foc moale 30-40 de minute, apoi se trec prin apă rece.
Se lasă la zvântat şi cine doreşte îi poate afuma.
Pofta buna!