tequila, lichior de portocale, suc de lime, gheata si sare. Istoria Margaritei: Originea cocktailului Margarita este controversată, dar una dintre teorii îl atribuie ca fiind inventat în anii 1930-1940 în Mexic sau în apropierea graniței mexicane. Se crede că cocktailul a fost […]
Caltabos de casa
PrinteazaCaltabos de casa din: ficat de porc, plamani, splina, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar, cimbru.
Ingrediente:
- 1,5 kg ficat
- 400 g plămâni
- 200 g splină
- 700 g inimă de porc
- 100 g orez
- ceapa
- sare
- piper
- ienibahar
- cimbru
Mod de preparare:
Caltabos de casa: pun la fiert într-o oală 1,5 kg ficat, 400 g plămâni, 200 g splină şi 700 g inimă de porc.
Separat se fierbe şi 1 kg carne rămasă de la curăţarea oaselor sau de la capul şi ceafa porcului. trec toate prin maşina de tocat.
fierb 100 g orez şi se trece prin jet de apă rece. Se călesc în untură câteva cepe tocate mărunt. amestecă toate, se condimentează cu sare, piper, ienibahar şi cimbru, apoi se introduc în maţe groase de porc.
leagă maţele şi se pun caltaboşii la fiert în apa în care au fiert organele, caldă. Se înţeapă cu un ac şi se fierb la foc moale 30-40 de minute, apoi se trec prin apă rece.
lasă la zvântat şi cine doreşte îi poate afuma.
Pofta buna!
Rețetă Rafaelo: Delicii Îmbietoare de Nucă de Cocos și Lapte Condensat
nuca de cocos, lapte condensat, fulgi de nuca de cocos, migdale, ciocolata, extract de vanilie, lichior de nuca de cocos. Istoria Rafaelo este strâns legată de evoluția bucătăriei italiene și a obiceiurilor de consum de dulciuri. Această rețetă a fost dezvoltată pentru a […]