Caltabos clasic

Printeaza

Caltabos clasic din: carne pentru carnati, orez, sange, apa, cimbru, hrean.

Ingrediente:

  • 2 kg carne pentru carnati
  • 1 ceasca orez
  • apa
  • 3-4 polonice din sânge
  • cimbru
  • hrean

 

Mod de preparare:

Caltabos clasic: Din carnea măcinată pentru cârnaţi (condimentată) se scot 2 kg, se adaugă o ceaşcă de orez spălat în mai multe ape, alternând apa rece cu apa caldă, până ce orezul se albeşte şi ultima apă este limpede, se adaugă 3-4 polonice din sânge şi cimbru după gust, se frământă, apoi se umple în maţe subţiri ca de cârnaţi, iar la fiecare 10 cm se leagă cu aţă, apoi se pun la afumat.

Când se consumă, se fierb 30-40 minute şi se servesc cu hrean în oţet.

 

Pofta buna!

 

 

Rețetă delicioasă de piure de mazăre

Rețetă delicioasă de piure de mazăre din: mazare, unt, usturoi, sare, piper, smantana, apa. Piureul de mazăre este o rețetă clasică și versatilă care poate fi găsită în bucătării din întreaga lume. Este apreciat pentru gustul său delicat și textura cremoasă. De-a lungul istoriei, mazărea a fost o sursă importantă de hrană, iar piureul de […]

Paine – Istorie, beneficii si retete

Paine – Istorie, beneficii si retete. Pâinea este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și a jucat un rol semnificativ în istoria și dieta umană de-a lungul timpului. Istorie: Pâinea este una dintre cele mai vechi alimente cunoscute. Se crede că a fost produsă pentru prima dată cu aproximativ 10.000 de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.