Caltabos pentru Craciun

Printeaza

O reteta delicioasa de caltabos pentru Craciun din: splina, inima, plaman, slanina, sorici, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar si mat gros.

Ingrediente:Caltabos pentru Craciun

  •  1 splina
  • 1/2 inima
  • 1.2 plaman
  • 500 slanina de la gat
  • 100 g sorici
  • 150 g orez
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • cuisoare
  • ienibahar
  • mat gros

 

Mod de preparare:

Ca la orice caltabos, fierbe organele si da-le prin masina de tocat. Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei.

Separat, fierbe orezul şi amestecă totul cu pasta de carne. Sărează şi condimentează după gust, apoi umple maţul cu com­poziţia astfel obţinută.

Dă la fiert, iar după trei sferturi de oră, timp în care înţepi din loc în loc maţul, scoate caltaboşul şi pune-l în apă rece.

Cimbrul este bine venit in compozitia de caltabos, dandu-i o aroma asemanatoare cu a sarmalelor.

Caltabos pentru Craciun

Caltabos pentru Craciun

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.