Caltabos pentru Craciun
PrinteazaO reteta delicioasa de caltabos pentru Craciun din: splina, inima, plaman, slanina, sorici, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar si mat gros.
- 1 splina
- 1/2 inima
- 1.2 plaman
- 500 slanina de la gat
- 100 g sorici
- 150 g orez
- 3 cepe
- sare
- piper
- cuisoare
- ienibahar
- mat gros
Mod de preparare:
Ca la orice caltabos, fierbe organele si da-le prin masina de tocat. Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin ulei.
Separat, fierbe orezul şi amestecă totul cu pasta de carne. Sărează şi condimentează după gust, apoi umple maţul cu compoziţia astfel obţinută.
Dă la fiert, iar după trei sferturi de oră, timp în care înţepi din loc în loc maţul, scoate caltaboşul şi pune-l în apă rece.
Cimbrul este bine venit in compozitia de caltabos, dandu-i o aroma asemanatoare cu a sarmalelor.
Caltabos pentru Craciun
Pofta buna!