Caltabos cu gusa de porc
PrinteazaCaltabos cu gusa de porc din: carne de porc, gusa, sorici, ceapa, orez, sare, piper.
- 500 g carne macră de porc
- 500 g guşă de porc
- şoriciul de pe guşă, fiert şi răcit
- 200 g ceapă
- 100 g orez
- 1 lingură sare şi piper
Mod de preparare:
Se toacă 500 g carne macră de porc, 500 g guşă de porc, şoriciul de pe guşă, fiert şi răcit, şi 200 g ceapă. Se frământă cu 100 g orez opărit pe jumătate şi răcit, 1 lingură sare şi piper.
Se introduce în intestinul mai larg, lăsând loc la capete pentru umflarea orezului. Se leagă capetele şi se pune caltaboşul la fiert, încet, cu foi de dafin.
La final se poate afuma sau doar usca.
Pofta buna!