Caltabos cu sange si orez

Printeaza

Caltabos cu sange si orez din: carne, sange, cimbru, piper, orez.

Ingrediente:Caltabos cu sange si orez

  • 1 kg carne grasă de la guşă
  • 1 l sănge conservat cu sare
  • cimbru cernut
  • piper
  • 250 g orez
  • maţe groase

 

Mod de preparare:

Fierbeţi carnea, lăsaţi-o să se răcească şi tăiaţi-o cubuleţe, amestecaţi-o cu sân­gele păstrat la rece şi cu orezul fiert 15 minute, scurs şi răcit.

Adăugaţi cimbu, piper măcinat, alte condimente dorite, omogenizaţi amestecul şi umpleţi intestinele mai groase, bine curăţate şi ţinute la rece.

Puneţi caltaboşii să fiarbă în apă caldă, la foc domol, timp de 60 minute. Inţepaţi-i cu furculiţa ca să nu rămână aer în cal­taboşi. Scoateţi-i, lăsaţi-i să se răcească.

Serviţi-i cruzi, tăiaţi felii – cu muştar sau sos de roşii picant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.