Caltabos cu sange si orez
PrinteazaCaltabos cu sange si orez din: carne, sange, cimbru, piper, orez.
- 1 kg carne grasă de la guşă
- 1 l sănge conservat cu sare
- cimbru cernut
- piper
- 250 g orez
- maţe groase
Mod de preparare:
Fierbeţi carnea, lăsaţi-o să se răcească şi tăiaţi-o cubuleţe, amestecaţi-o cu sângele păstrat la rece şi cu orezul fiert 15 minute, scurs şi răcit.
Adăugaţi cimbu, piper măcinat, alte condimente dorite, omogenizaţi amestecul şi umpleţi intestinele mai groase, bine curăţate şi ţinute la rece.
Puneţi caltaboşii să fiarbă în apă caldă, la foc domol, timp de 60 minute. Inţepaţi-i cu furculiţa ca să nu rămână aer în caltaboşi. Scoateţi-i, lăsaţi-i să se răcească.
Serviţi-i cruzi, tăiaţi felii – cu muştar sau sos de roşii picant.
Pofta buna!