Caltabos delicios

Printeaza

Caltabos delicios din: carne de porc, slanina, orez, boia, piper, ceapa, intestine de porc, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc slabă
  • 150 g slănină
  • 100 g orez
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă piper boabe
  • 1 ceapă
  • piper măcinat
  • intestine groase de porc
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai carnea, o toci şi o amesteci, cu bucăţi mici de slănină. Separat, fierbi orezul timp de 5 minute, îl strecori, îl clăteşti cu apă rece, îl strecori din nou şi îl adaugi peste carnea tocată.

Adaugi sare şi piper după gust, un pahar de apă caldă sau de zeamă de carne şi ceapă rasă. Amesteci totul bine.

Pregăteşti intestinul de porc astfel: îl întorci pe dos, îl razi cu partea neascuţită a cuţitului, având grijă să nu se rupă, îl freci cu mălai şi cu oţet, îl clăteşti în multe ape reci, până dispare mirosul.

Umpli intestinul cu preparatul de carne şi orez, fără a îndesa prea tare umplutura, deoarece la fiert orezul se umflă şţ poate plesni intestinul. Legi intestinul la capete.

Inţepi caltaboşul în mai multe locuri, îl aşezi într-o cratiţă mare, îl acoperi cu apă clocotită şi îl fiferbi la foc mic. Când se lasă pe fundul vasului, îl scoţi deoparte.

Fierbi zeama în continuare cu câteva boabe de piper şi boia dulce. Serveşti caltaboşul fierbinte, cu zeama în care a fiert, sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.