Caltabos cu maghiran

Printeaza

Caltabos cu maghiran din: organe de porc, slanina, piper, maghiran, nucsoara, ienibahar, sare.

Ingrediente:

  • intestin gros de porc
  • organe de porc (ficat, plaman, splina, inimă)
  • slănină
  • piper
  • măghiran
  • ienibahar
  • nucşoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierb în apă cu sare: ficatul, plămânii, splina, inima şi o bucată de slănină crudă.

După ce toate acestea fierte se răcesc, se trec prin maşina de tocat, li se adaugă sare, piper, măghiran, ienibahar, puţină nucşoară, după gust.

Intestinul gros al porcului se curăţă bine, frecându-l cu sare grunjoasă, şi se spală de multe ori în apă călduţă; se întoarce pe dos şi se curăţă bine; se spală iar în apă rece.

Legăm intestinul cu o sfoară la un capăt şi apoi îl umplem cu amestecul de mai sus; se leagă şi celălalt capăt.

Se pune la fiert încă 15 minute şi apoi se trece direct în apă rece, după care se lasă să se răcească şi a doua zi se atârnă la aer.

Caltaboşul poate fi servit rece sau încălzit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.