Caltabos condimentat din: carne de porc, gusa, sorici, ceapa, orez, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne macră de porc 500 g guşă de porc şoriciul de pe guşă, fiert şi răcit 200 g ceapă 100 g orez 1 lingură sare şi piper Mod de preparare: Se toacă 500 g carne macră de porc, 500 […]
Caltabos cu orez – usor de preparat
PrinteazaCaltabos cu orez din: splina, inima, plamani, slanina de la gat, sorici, ceapa, orez, sare, piper, ienibahar, intestin gros de porc.
- 200 g splina
- 250 g inima
- 400 g plamani
- 100 g slanina de la gat
- 100 g sorici
- 2 cepe
- 200 g orez
- sare
- piper
- ienibahar
- intestin gros de porc
Mod de preparare:
Splina, inima si plamanii ii speli si dupa aceea ii pui la fiert impreuna cu slanina si soriciul, in apa cu sare. Iei spuma formata, iar dupa ce au fiert, lasi organele sa se scurga si sa se raceasca.
Le tai apoi marunt si le lasi la frigider. Ceapa o calesti si o lasi la rece.
Orezul il speli in cateva ape si fierbi, apoi il lasi sa se raceasca. Amesteci toate ingredientele si condimentezi cu sare, piper si ienibahar.
Speli si cureti foarte bine intestinul gros. Cu pasta obtinuta umpli intestinul de porc, apoi il fierbi in jur de 45-50 de minute.
In timpul fierberii insepi cu furculita caltabosul, iar dupa ce a fiert, il scoti din apa si il pui la uscat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Caltabos condimentat
Caltabos traditional
Caltabos traditional din: carne de porc, ceapa, orez, bulion, sare, piper. Ingrediente: 3 kg carne de porc tocată 4-5 cepe mari tocate 500 g orez 6-7 linguri bulion sare şi piper Mod de preparare: Se amestecă 3 kg carne de porc tocată cu 4-5 cepe mari tocate, 500 g orez spălat în mai multe […]
Caltabosi cu sange si orez
Caltabosi cu sange si orez din: carne grasa de porc, sange de porc, sare, cimbru, piper, orez, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc de la guşă 1 l sânge de porc conservat cu sare cimbru cernut piper 1/4 kg orez maţe groase de porc Mod de preparare: Fierbi carnea, o […]
Pofta buna!