Caltabos cu orez

Printeaza

Caltabos cu orez din: ficat de porc, plamani de porc, orez, untura, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Caltabos_cu_orez

  • 1 kg ficat de porc
  • 1 kg plămâni de porc
  • 500 g guşă de porc
  • 300 g orez
  • 1 lingură untură
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper
  • maţe de porc

 

Mod de preparare:

Ficatul se pune în apă fierbinte si se fierbe 25-30 minute sau până când nu se mai scurge suc sângeriu din interior, dacă este împunsă cu furculiţa.

Se scoate şi se lasă la răcit, apoi se adaugă plămânii şi guşa şi se fierb 30-40 minute. Se fierbe orezul în apă cu sare, se căleşte ceapa măruntită în untură.

Se taie în bucăţi mai mici ficatul, plămânii şi guşa, se toacă cu maşina de tocat came împreună ou ceapa.

Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă bine cu zeamă călduţă în care au fiert organele, atât cât să se obţină o consistentă numai bună de umplut. Se umplu maţele curatei de porc şi se înnoadă lai fiecare 20-25 cm.

Caltaboşi se scufundă cu grijă în zeama de fiert si se fierb 15 minute la foc mic. Se scot şi se lasă la răcit pe planşete de lemn. Se consumă reci sau prăjiţi.

Caltabos cu orez

Caltabos_cu_orez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.