Piersici – Beneficii, proprietati, contraindicatii si retete. Piersicile sunt fructe delicioase și populare, cunoscute pentru gustul lor dulce și aroma lor plăcută. Aceste fructe provin de la specia Prunus persica și sunt originare din China, de unde au fost aduse în Europa și în alte părți ale lumii în timpul marilor rute comerciale. Descrierea botanică: […]
Caltabos cu sange si orez
PrinteazaCaltabos cu sange si orez din: carne, sange, cimbru, piper, orez.
Ingrediente:
- 1 kg carne grasă de la guşă
- 1 l sănge conservat cu sare
- cimbru cernut
- piper
- 250 g orez
- maţe groase
Mod de preparare:
Caltabos cu sange si orez: Fierbeţi carnea, lăsaţi-o să se răcească şi tăiaţi-o cubuleţe, amestecaţi-o cu sângele păstrat la rece şi cu orezul fiert 15 minute, scurs şi răcit.
Adăugaţi cimbu, piper măcinat, alte condimente dorite, omogenizaţi amestecul şi umpleţi intestinele mai groase, bine curăţate şi ţinute la rece.
Puneţi caltaboşii să fiarbă în apă caldă, la foc domol, timp de 60 minute. Inţepaţi-i cu furculiţa ca să nu rămână aer în caltaboşi. Scoateţi-i, lăsaţi-i să se răcească.
Serviţi-i cruzi, tăiaţi felii – cu muştar sau sos de roşii picant.
Pofta buna!
Piersici – Beneficii, proprietati, contraindicatii si retete
Rețetă delicioasă de castraveți în oțet – Cum să prepari castraveți murături acasă
Rețetă delicioasă de castraveți în oțet – Cum să prepari castraveți murături acasă din: castraveti, ceapa, usturoi, otet de cidru, apa, zahar, sare, boabe de piper, seminte de mustar, coriandru, frunze de dafin. Castraveții în oțet sunt o metodă tradițională de conservare a legumelor și se practică de secole în numeroase culturi. Această tehnică a […]