Reteta caltabosi cu orez din: carne de porc, organe, ceapa, orez, mate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc rămasă de la fasonare sau de la ceafă 1,5 kg organe (ficat, inimă, plămâni, splină) 300 g ceapă 100 g orez maţe groase sare piper măcinat Mod de preparare: Pentru aceasta reteta se foloseste […]
Caltaboşi afumaţi
PrinteazaCaltaboşi afumaţi din: carne de porc, ficat, ceapa, sare, piper, ianibahar, cuisoare, condimente.
- 2 kg carne de la ceafa si de la gusa
- 500 g ficat
- 200-300 g ceapa
- sare
- piper macinat
- ienibahar
- cuisoare
- alte condimente, dupa preferinta
Mod de preparare:
Carnea şi ficatul, tăiate bucăţi, şe dau prin maşina de tocat.
Ceapa se căleşte în puţină grăsime şi se adaugă la carne. Se amestecă bine, adăugându-se sare şi condimentele preferate.
Cu amestecul obţinut se umplu maţe, dar de data aceasta mai subţiri.
Se pun la fiert în apă cu puţină sare, aproximativ 40-50 de minute, fară a da în clocot.
La final, se ţin la fum rece timp de 4 ore. Acest tip de caltaboşi se consumă rece.
Pofta buna!
Caltabosi de casa
O reteta delicioasa de caltabosi de casa din: carne de porc, ficat, orez, ceapa, bulion, piper boabe, frunze de dafin, coriandru, ienibahar, sare, piper si mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ficat 200 g orez 200 g ceapă 2 linguri bulion piper boabe 2 frunze dafin coriandru ienibahar sare şi […]
Caltabosi cu orez
O reteta simpla si gustoasa de caltabosi cu orez din: carne de porc, orez, ceapa, sare, piper, cimbru si mate de porc. Ingrediente: un kg carne de porc 3 linguri de orez două cepe sare piper cimbru maţe de porc groase Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă bine cu orezul, ceapa tocată şi […]
Pofta buna!