Caltabosi cu sange si orez din: carne grasa de porc, sange de porc, sare, cimbru, piper, orez, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc de la guşă 1 l sânge de porc conservat cu sare cimbru cernut piper 1/4 kg orez maţe groase de porc Mod de preparare: Fierbi carnea, o […]
Caltabosi de casa – usor de preparat
PrinteazaCaltabosi de casa din: orez, ficat de porc, plaman de porc, carne de porc, inima de porc, slanina, intestine, ceapa, sare, piper, cimbru.
Poate te intereseaza si Caltaboşi cu organe
- 1 kg. orez
- 1/2 kg ficat de porc
- 1/2 de plaman porc
- 1,5 kg de carne de la cap
- 1 inima porc
- 300 gr. de slanina de langa cap
- intestine mai groase de la porc
- 1 ceapa
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul.
Orezul se fierbe separat. 150gr. slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit. Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul.
Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maioran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Caltabosi cu sange si orez
Caltabosi din maruntaie
Caltabosi din maruntaie din: sange, cimbru, inima, plamani, ceapa, sare, piper, untura, ienibahar. Ingrediente: 1 l sânge 1 lingură cu cimbru 1 inimă 2 plămâni 2 cepe sare piper untură ienibahar 1 intestin gros de porc Mod de preparare: Pregătiţi cu atenţie intestinul gros. Spălaţi-l foarte bine în mai multe ape, răzuiţi-l cu lama […]
Reteta caltabosi cu orez
Reteta caltabosi cu orez din: carne de porc, organe, ceapa, orez, mate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc rămasă de la fasonare sau de la ceafă 1,5 kg organe (ficat, inimă, plămâni, splină) 300 g ceapă 100 g orez maţe groase sare piper măcinat Mod de preparare: Pentru aceasta reteta se foloseste […]
Pofta buna!