Caltabosi de casa
PrinteazaO reteta delicioasa de caltabosi de casa din: carne de porc, ficat, orez, ceapa, bulion, piper boabe, frunze de dafin, coriandru, ienibahar, sare, piper si mate de porc.
- 1 kg carne de porc
- 300 g ficat
- 200 g orez
- 200 g ceapă
- 2 linguri bulion
- piper boabe
- 2 frunze dafin
- coriandru
- ienibahar
- sare şi piper
- maţe de porc
Mod de preparare:
Ficatul şi carnea, fierte separat, se trec prin maşina de tocat carne; se adaugă ceapa călită în untură, orezul opărit, mirodeniile, sare şi piper.
Se amestecă totul bine, apoi cu această compoziţie se umple maţul.
Când pregătirile sunt gata, se pune un vas cu apă pe aragaz, se adaugă piper, coriandru, ienibahar, foi de dafin şi bulionul.
Când fierbe apa, se introduce caltaboşul şi se fierbe circa 50 minute. Se servesc calzi, din zeama lor, dacă sunt proaspăt preparaţi, altfel se scot din zeamă.
Caltabosi de casa
Pofta buna!