Caltabosi din bojoci

Printeaza

Scoţi bojocii (plămânii) de pe bronhii, îi fierbi împreună cu inima şi splina, apoi îi cureţi de pieliţe şi îi toci. Fierbi o bucată de osânză şi, după ce s-a răcit, o toci şi o adaugi la tocătura anterioară, împreună cu puţină zeamă grasă.

Condimentează cu sare şi piper. Compoziţia o frămânţi împreună cu o ceapă tăiată mărunt şi călită, o ceaşcă de orez fiert şi puţină ceapă crudă rasă. Apoi umpli un maţ gros neted.

Caltaboşii astfel umpluţi îi pui în apă clocotită în care îi fierbi timp de 20 de minute. Apoi îi clăteşti în apă rece şi îi zvânţi.

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.