Caltabosi din maruntaie

Printeaza

Caltabosi din maruntaie din: sange, cimbru, inima, plamani, ceapa, sare, piper, untura, ienibahar.

Ingrediente:

  • 1 l sânge
  • 1 lingură cu cimbru
  • 1 inimă
  • 2 plămâni
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • untură
  • ieniba­har
  • 1 intestin gros de porc

 

Mod de preparare:

Caltabosi din maruntaie: Pregătiţi cu atenţie intestinul gros. Spălaţi-l foarte bine în mai multe ape, răzuiţi-l cu lama cuţitului pe dos, frecaţi-l uşor cu sare, spălaţi-l din nou şi lăsaţi-l în apă rece până când îi dispare mirosul.

Când tăiaţi porcul, strângeţi 1 litru de sânge în care puneţi 2 linguri cu sare. Amestecaţi uşor până la dizolvarea sării, apoi pregătiţi organele. Fierbeţi inima şi plămânii în apă cu sare, apoi daţi-i prin maşina de tocat.

Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi-o uşor în grăsime de porc sau în unt. Strecuraţi sângele prin tifon şi strângeţi-l într-un vas adânc.

Amestecaţi bine cu 1 lingură cu cimbru fară codiţe, puneţi organele pregătite dinainte, ceapa călită şi puţină carne tocată. Amestecaţi totul cu mâna, săraţi amestecul şi piperaţi după gust, apoi umpleţi intes­tinul gros. Legaţi cu sfoară subţire la ambele capete.

Puneţi să fiarbă în apă caldă, întoarceţi-l din când în când. Este gata atunci când, înţepat cu acul, nu mai iese sânge din compoziţie. Scoateţi-l pe un platou şi răsuciţi-l de pe o parte pe alta până când se răceşte.

Caltaboşii se servesc prăjiţi în ulei, stropiţi cu sos de hrean sau fierţi pe foc mic.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.