Piept de curcan cu legume la cuptor. Această rețetă este ușor de pregătit și sănătoasă din: piept de curcan, morcovi, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, condimente, sare, piper, cimbru sau rozmarin. Ingrediente: 2 buc piept de curcan (aproximativ 400g fiecare) 2 morcovi, tăiați rondele 1 dovlecel, tăiat cuburi 1 ardei […]
Caltabosi din maruntaie
PrinteazaCaltabosi din maruntaie din: sange, cimbru, inima, plamani, ceapa, sare, piper, untura, ienibahar.
Ingrediente:
- 1 l sânge
- 1 lingură cu cimbru
- 1 inimă
- 2 plămâni
- 2 cepe
- sare
- piper
- untură
- ienibahar
- 1 intestin gros de porc
Mod de preparare:
Caltabosi din maruntaie: Pregătiţi cu atenţie intestinul gros. Spălaţi-l foarte bine în mai multe ape, răzuiţi-l cu lama cuţitului pe dos, frecaţi-l uşor cu sare, spălaţi-l din nou şi lăsaţi-l în apă rece până când îi dispare mirosul.
Când tăiaţi porcul, strângeţi 1 litru de sânge în care puneţi 2 linguri cu sare. Amestecaţi uşor până la dizolvarea sării, apoi pregătiţi organele. Fierbeţi inima şi plămânii în apă cu sare, apoi daţi-i prin maşina de tocat.
Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi-o uşor în grăsime de porc sau în unt. Strecuraţi sângele prin tifon şi strângeţi-l într-un vas adânc.
Amestecaţi bine cu 1 lingură cu cimbru fară codiţe, puneţi organele pregătite dinainte, ceapa călită şi puţină carne tocată. Amestecaţi totul cu mâna, săraţi amestecul şi piperaţi după gust, apoi umpleţi intestinul gros. Legaţi cu sfoară subţire la ambele capete.
Puneţi să fiarbă în apă caldă, întoarceţi-l din când în când. Este gata atunci când, înţepat cu acul, nu mai iese sânge din compoziţie. Scoateţi-l pe un platou şi răsuciţi-l de pe o parte pe alta până când se răceşte.
Caltaboşii se servesc prăjiţi în ulei, stropiţi cu sos de hrean sau fierţi pe foc mic.
Pofta buna!
Piept de curcan cu legume la cuptor