Caltabosi moldovenesti
PrinteazaCaltabosi moldovenesti: mat de porc, ceapa, stafide, orez, untura, sare, piper, coriandru, carne de porc, apa, ienibahar, boi, supa, zahar.
- 1 maţ gros de porc
- 2 cepe
- 3 linguri stafide
- l pahar orez
- 2 linguri untură
- sare
- piper
- coriandru
- 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă)
- apa
- ienibahar
- boia
- l pahar supă
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă cât se poate. Se amestecă toate, carne, ceapă, orez, stafide, sare, piper, coriandru Se umple matul se leagă la capete se înţeapă, să nu crape, şi se pune la fiert, acoperit, 1 ceas,pe foc mic
Se mănâncă pe loc, zeamă şi cârnat, cu lingura, ca o ciorbă fierbinte, adăugând eventual un pic de oţet sau lapte acru şi un ardei iute.
Pofta buna!