Caltabosi cu sange si orez din: carne grasa de porc, sange de porc, sare, cimbru, piper, orez, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc de la guşă 1 l sânge de porc conservat cu sare cimbru cernut piper 1/4 kg orez maţe groase de porc Mod de preparare: Fierbi carnea, o […]
Caltaboşi olteneşti
PrinteazaCaltaboşi olteneşti din: plamani de porc, ficat, fleica, ceapa, orez, cimbru, piper, supa, sare, condimente, slanina, foi de dafin.
Ingrediente:
- plămânii porcului
- 500 g ficat
- 1 kg fleică
- 1 kg ceapă
- 200 g orez puţin fiert
- cimbru
- piper
- 1 cană de supă
- sare
- condimente
- slănină (numai cine vrea)
- foi de dafin
Mod de preparare:
Cureţi foarte, foarte bine plămânii şi ficatul, le opăreşti şi apoi le speli.
Tai totul în bucăţele foarte mici, le amesteci şi cu fleica şi slănina tăiate tot bucăţele, pui ceapa, orezul, condimentul, cimbrul şi piperul după gust şi supa.
Amesteci totul foarte bine şi umpli intestinele groase ale porcului, dar nu prea mult, căci la fiert orezul se umflă şi vor plesni. Legi caltaboşul la capete şi-l pui la fiert în apă caldă, adăugând şi 2 foi de dafin.
In timpul fierberii, înţepi caltaboşul cu o scobitoare ca să nu plesnească.
După ce a fiert, scoţi caltaboşul şi-l aşezi într-o tavă. în lichidul rămas de la fiert, noi punem chifle şi le mâncăm după ce se înmoaie.
Sunt foarte gustoase! Caltaboşii îi poţi servi reci sau calzi.
Caltaboşi olteneşti
Pofta buna!
Caltabosi din maruntaie din: sange, cimbru, inima, plamani, ceapa, sare, piper, untura, ienibahar. Ingrediente: 1 l sânge 1 lingură cu cimbru 1 inimă 2 plămâni 2 cepe sare piper untură ienibahar 1 intestin gros de porc Mod de preparare: Pregătiţi cu atenţie intestinul gros. Spălaţi-l foarte bine în mai multe ape, răzuiţi-l cu lama […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/caltabosi-oltenesti html
- caltabosi oltenesti
- caltabos de porc
- caltabos oltenesc
buni caltabosii, buni!