Caltabosi cu orez
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de caltabosi cu orez din: carne de porc, orez, ceapa, sare, piper, cimbru si mate de porc.
- un kg carne de porc
- 3 linguri de orez
- două cepe
- sare
- piper
- cimbru
- maţe de porc groase
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă bine cu orezul, ceapa tocată şi călită în puţină untur şi condimentele. Se umplu maţele, dar nu prea tare (orezul se va umfla la fiert) şi se leagă cu sfoară subţire la ambele capete. Se pune la fiert apa cu condimente, în care caltaboşii se ţin la foc mic o oră, înţepând cu un ac din când în când. Se lasă la răcit în zeama în care au fiert. Se pot servi reci, cu hrean, sau prăjiţi în tigaie sau în cuptor, alături de salata de varza murată şi vin roşu.