Reteta caltabosi cu orez din: carne de porc, organe, ceapa, orez, mate, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc rămasă de la fasonare sau de la ceafă 1,5 kg organe (ficat, inimă, plămâni, splină) 300 g ceapă 100 g orez maţe groase sare piper măcinat Mod de preparare: Pentru aceasta reteta se foloseste […]
Caltabosi cu stafide
PrinteazaCaltabosi cu stafide: mat de porc, ceapa, stafide, orez, untura, sare, piper, coriandru, carne de porc, apa, ienibahar, boia, zahar.
- 1 maţ gros de porc
- 2 cepe
- 3 linguri stafide
- l pahar orez
- 2 linguri untură
- sare
- piper
- coriandru
- 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă)
- apa
- ienibahar
- boia
- l pahar supă
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.
Carnea se toacă cât se poate. Se amestecă toate, carne, ceapă, orez, stafide, sare, piper, coriandru.
Se umple matul se leagă la capete se înţeapă, să nu crape, şi se pune la fiert, acoperit, 1 ora, la foc mic.
Se serveste ca o ciorbă fierbinte, adăugând putin oţet şi un ardei iute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Caltaboşi-sângerete
Caltabosi-sangerete din: slanina, franzela, sange de porc, ceapa, grasime, condimente. Ingrediente: 1 kg slanina de pe burta 500 g franzela veche de 2-3 zile 0,5-1 l sange colectat dupa injunghierea porcului 300 g ceapa 200 g grasime condimente dupa preferinta fiecaruia Mod de preparare: Franzela se taie cubuleţe şi se amestecă cu […]
Pofta buna!