Caltabosi cu sange si orez din: carne grasa de porc, sange de porc, sare, cimbru, piper, orez, mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne grasă de porc de la guşă 1 l sânge de porc conservat cu sare cimbru cernut piper 1/4 kg orez maţe groase de porc Mod de preparare: Fierbi carnea, o […]
Caltaboşi în zeama proprie
PrinteazaCaltaboşi în zeama proprie din: carne de porc, ficat, orez, ceapa, pasta de tomate, piper boabe, frunze de dafin, sare, piper, mirodenii.
- 1 kg carne de porc
- 300 g ficat
- 200 g orez
- 100 g ceapa
- 50 g pasta de tomate
- piper boabe
- frunze de dafin
- sare
- piper pisat
- alte mirodenii, dupa gust si imaginatie
Mod de preparare:
Carnea şi ficatul se dau prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit în prealabil, ceapa călită, mirodeniile, sarea şi piperul.
Totul se amesteca bine şi, în cazul în care compoziţia este prea tare (ficatul este uneori prea fad), se pot adăuga 100-200 ml supă de carne (dacă avem la. îndemână) sau apă.
Apoi se umple maţul, după cum s-a prezentat la reţeta Caltaboşi cu organe.
Se pune pe foc un vas cu apă (cantitatea care este nece-sară), se adaugă sare, piper boabe, o foaie de dafin, alte mirodenii, după preferinţă, bulionul.
După ce a dat în clocot, se pune caltaboşul, care se fierbe la foc lent, 50 de minute, între timp, se înţeapă cu un ac, pentru a nu plesni învelişul şi pentru a controla dacă este făcut.
Zeama care iese prin înţepare trebuie să fie albicioasă, nu roşiatică, semn că este gata fierberea.
Caltaboşii astfel fierţi se ţin la cald în zeama lor până la servire şi tot calzi se consumă cu zeamă din belşug.
Pofta buna!
Caltabosi din maruntaie
Caltabosi din maruntaie din: sange, cimbru, inima, plamani, ceapa, sare, piper, untura, ienibahar. Ingrediente: 1 l sânge 1 lingură cu cimbru 1 inimă 2 plămâni 2 cepe sare piper untură ienibahar 1 intestin gros de porc Mod de preparare: Pregătiţi cu atenţie intestinul gros. Spălaţi-l foarte bine în mai multe ape, răzuiţi-l cu lama […]
Imi place caltabosul fff mult