Pizza calzone cu anghinare si salata din: ulei de masline, anghinare, rozmarin, ricotta, usturoi, mix de faina, masline verzi, mozzarella, salata mixta. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400g de anghinare, din conservă, scurse de apă şi feliate 4 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate 125g de ricotta 2 căţei de usturoi, zdrobit […]
Calzone cu ceapa verde si loboda
PrinteazaCalzone cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 500 ml apa calduta
- 2 cepe uscate
- 3 legatura ceapa verde
- 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de sezon)
- 1 legatura marar
- 250 ml ulei
- 250 g branza dulce de vaci
- 3 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, apa, 150ml ulei şi sarea până când obţineţi un aluat potrivit de tare pe care puneţi-l la rece pentru 15 minute.
Căliţi timp de 10 minute în uleiul rămas ceapa verde, ceapa uscată, loboda, tocate cât mai mărunt.
Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi mărarul tocat, 2 ouă bătute, brânza mărunţită şi condimentaţi cu sare şi piper.
Din aluat întindeti 6 foi rotunde. Puneţi pe fiecare umplutură doar pe o parte de aluat şi acoperiţi umplutura cu aluatul rămas.
Presaţi pentru a lipi marginile aluatului, ca să nu se piardă umplutura la copt.
Puneţi calzone într-o tavă unsă şi tapetată, ungeti-le cu ou bătut şi coaceţi-le în cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc uniform.
Calzone cu ceapa verde si loboda
Pofta buna!
Calzone cu ton si ardei gras din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie proaspata, rosii, ardei gras, ton, suc de rosii,ceapa, cascaval, mozzarella, pasta de rosii. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 3 linguri ulei o linguriţă sare 150 ml lapte 10 g drojdie proaspătă Ingrediente pentru umplutură: 200 g cuburi de roşii 1 ardei gras roşu […]