Calzone cu conopida
PrinteazaO reteta delicioasa de calzone cu conopida din: faina, drojdie, apa calduta, ulei, sare, zahar, conopida, margarina, usturoi, boia si condimente.
- 375 g faina
- 20 g drojdie
- 150 ml apa calduta
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu sare
- 1 lingurita cu zahar
- 1 conopida
- 1 lingura cu margarina
- 3 catei de usturoi
- 2 lingurite cu boia
- condimente
Mod de preparare:
Freaca drojdia cu putin zahar pana se inmoaie. Adauga doua lingurite cu faina si putina apa calduta. Amesteca pana se omogenizeaza si lasa sa creasca.
Intr-un castron, cerne faina, adauga drojdie dospita, un praf de sare, uleiul si treptat apa calduta.
Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat pana se desprinde de peretii vasului. Acopera cu un prosop uscat si lasa sa dospeasca intr-un loc cald, ferit de curent.
Separat desfa conopida si opareste-o in apa cu condimente. Scurge-o si trage-o in putin margarina topita impreuna cu usturoiul zdrobit si boia.
Intinde din aluat doua foi potrivit de groase. Pune umplutura pe jumatate din foaie, acopera cu cealalta jumatate si rasuceste marginile. Coace la cuptor 45 de minute.
Calzone cu conopida
Pofta buna!