Calzone cu legume si ierburi aromate
PrinteazaCalzone cu legume si ierburi aromate din: apa calda, drojdie, faina, sare, zahar, ardei rosu, ardei verde, ceapa verde, ceapa rosie, broccoli, conopida, masline verzi,masline negre, rosii, usturoi, ciuperci, sare, piper, cimbru, oregano, busuioc, ulei de masline, seminte de susan si mac, maghiran, salvie, rozmarin.
- 200 ml apa calda
- 1 cubulet drojdie
- 350 g faina
- un praf de sare
- putin zahar
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 2 fire de ceapa verde sau 1 ceapa rosie
- cateva buchetele de broccoli si de conopida
- 50 g masline verzi sau negre
- 2 rosii
- 4 catei de usturoi
- 50 g ciuperci
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- busuioc
- ulei de masline
Alte ingrediente:
- seminte de susan sau de mac
- frunze de maghiran
- cimbru
- salvie
- crengute de rozmarin
Mod de preparare:
Pregatesti umplutura, incingi uleiul intr-o tigaie si calesti legumele taiate dupa preferinta. Adaugi si condimentele si amesteci foarte bine.
Pregatesti aluatul, faci o maia din apa calduta si drojdia sfaramata. Lasi putin la crescut, apoi o amesteci cu faina, sare si zahar.
Framanti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi la crescut intr-un loc cald. Imparti aluatul in 4 bucati. Fiecare bucata de aluat o intinzi pe o suprafata acoperita cu faina, obtinand patru forme rotunde.
In mijlocul foii de aluat asezi umplutura de legume si impaturesti, lipind marginile cu ajutorul degetelor.
Ungi cu putina apa calda si presari deasupra seminte de susan, de mac, frunze de maghiran, cimbru, salvie sau crengute de rozmarin.
Le asezi pe o tava pudrata cu faina si le lasi la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumenesc. Servesti calzone cu salata de andive sau castraveti verzi.
Calzone cu legume si ierburi aromate
Pofta buna!