Calzone cu branza de capra din: faina, ulei de masline, ciuperci mixte, usturoi, fulgi de chilli, frunze de rozmarin, smantana, banza de capra. Inrgediente: 220 g de faina 2 lingurite ulei de masline 250 g ciuperci 1 catel mare de usturoi, zdrobit 1 varf de cutit de fulgi de chilli 1 lingurita frunze de rozmarin […]
Calzone cu pui
PrinteazaCalzone cu pui din: faina, drojdie, apa, sare, zahar, sos de rosii, oregano, pulpe de pui, ceapa, ulei, telina, sare, piper.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 150 ml apa
- o lingurita sare
- o lingurita zahar
pentru copt:
- sos de rosii
- oregano
pentru umplutura:
- 4 pulpe
- o ceapa
- 2 linguri ulei
- o tija de telina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se desface drojdia în 100 ml apă călduţă şi se lasă 15 minute să crească.
Sarea şi zahărul se desfac în 50 ml apă călduţă, care se toarnă peste făină, se adaugă drojdia si se frământă. Se lasă la crescut.
Ceapa se rumeneşte în ulei si se adaugă carnea tăiată mărunt.
Se presară sare şi piper si, după ce s-a pătruns, se retrage si se pune ţelina tăiată mărunt.
Aluatul se rupe bucăţi care se întind, se pune umplutura, se presează marginile, se ung cu sos de roşii, se presară oregano si se coc 20 de minute.
Calzone cu pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Calzone cu branza de capra
Reteta zilei: Calzone cu legume
Calzone cu legume din: vinete, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii uscate, fulgi de ardei iute, cimbru, mozzarella, sare, piper parmezan, faina, drojdie, apa calda. Ingrediente umplutura: 4 vinete 3 ceepe tocate 45ml ulei de masline 1 cățel de usturoi, tocat 50g rosii uscate în ulei 4 lingurite fulgi de ardei iute 2 lingurite cimbru […]
Pofta buna!
Vreau si eu